vrijdag 1 januari 2010

Het beste moet nog komen.......in 2010.
Gelukkig nieuwjaar...... voor de moeders, hun kinderen, al diegenen die onze zaak mee steunen in de groepen, de groep advocaten en specialisten die ons bijstaan, de individuele politici van verschillende partijen die ons een hart onder de riem steken, de familie van de moeders die voor hen opkomen, de vrienden die onze zaak ondersteunen .......bedankt!

Mijlpaaltjes waren zeker het artikel in Zizo, Peeters & Pichal, de L-day, het mamamamagazine, we willen in 2010 nog meer van dat, maar vooral aanpassing van de wetgeving.

Voor ons moet dit wel een jaar worden met veel veranderingen. Wat oogst hier en daar van hetgeen we zonder ophouden gezaaid hebben. We worden zeker gehoord en vaak ook begrepen. Dit doet voor velen goed maar is natuurlijk niet genoeg. De kinderen zijn door velen van hun oorspronkelijke moeders nooit meer teruggezien, hoe kunnen we stoppen met onze actie? De rechteloosheid van de kinderen hierin maken duidelijk dat ondanks internationale en europese verdragen er geen zekerheden bestaan. De welwillendheid en inzicht van de rechterlijke macht is immers ingeperkt door het ontbreken van wetgeving omtrent lesbisch ouderschap.

Deze stap zou minstens gezet moeten kunnen worden dit jaar. Er zijn tenminste in januari al afspraken hangende. Er is een ronde tafel in het vooruitzicht om een wetsontwerp onder de loupe te nemen. We zullen er binnenkort eens op inzoomen via de blogspot om het wereldkundig te maken. Gezondheid! Op het nieuwe jaar... en op een nieuwe wet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten